Project Women sewing project

 

Smart Nakuru: Women sewing project in Mautuma

Dit project, dat we sinds 2019 steunen, is opgericht door dhr. Nicolas Luvai en richt zich op het geven van trainingen. De trainingen worden gegeven aan veelal alleenstaande vrouwen om hen op te leiden tot naaister zodat ze, na het voltooien van hun opleiding, een eigen bedrijfje kunnen opzetten.

In 2020 is het trainingscentrum uitgebreid met een productie-unit waar schooluniformen worden gemaakt door vrouwen die de training met goed gevolg hebben afgerond. Met de opbrengsten van de verkoop krijgen de vrouwen een salaris en kunnen nieuwe productiematerialen aangeschaft worden.

De unit krijgt steeds meer bekendheid. Mensen uit de omgeving van Mautuma weten het te vinden en brengen hun kleren om ze te laten herstellen. Zo wordt een klantenbestand opgebouwd en eigen inkomsten gegeneerd.

De vrouwen zijn zelf ook actief in het werven van klanten, ze bezoeken dorpen en scholen om onderzoek te doen waar vraag naar is. Zo kwamen ze er achter dat er interesse is voor schooltruien en tafelkleden. Hierdoor heeft de productie-unit kunnen uitbreiden met werk voor nog een aantal vrouwen.

Het streven is dat de productie-unit zich op den duur zelf kan bedruipen. Omdat er goede resultaten worden behaald en er toekomstperspectief wordt gegeven aan de vrouwen en de gemeenschap, is besloten dit project doorlopend te ondersteunen.